Poznato je da uljevak možete napraviti skoro od svega, ali vrlo je bitno „upariti“ prave namirnice. Kukuruzni koktel uljevak je savršena kombinacija okusa, mirisa i izgleda!
Sastojci:
50 g kukuruznog brašna
50 g kozica
100 g šparoga
20 g kiselog luka
6 jaja
1 vrećica praška za pecivo
maslinovo ulje
biber
so
svježi peršun
Šparoge kratko skuhajte, pa ih izrežite na manje komade. Kozice očistite, a kiseli luk možete isjeći na četvrtine ili ostaviti čitav.
Umutite pjenasto jaja sa maslinovim uljem, biberom i soli. Zatim, umiješajte kozice, šparoge, luk i sitno nasjeckan svježi peršun. Na kraju dodajte kukurzno brašno (može i palenta, ako nemate brašno) i prašak za pecivo, pa sve još jednom dobro izmiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.
Izlijte sve u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok uljevak ne dobije zlatno žutu boju. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.