20.3.2024. 9:18
1
Zbog princeze Kate pokrenuta istraga u Velikoj Britaniji
U Velikoj Britaniji je pokrenuta istraga zbog izvještaja da je bolničko osoblje pokušalo vidjeti privatnu medicinsku dokumentaciju princeze od Velsa.

Bolnica u centru Londona u kojoj je princeza Kate Middleton liječena u januaru pokrenula je istragu o tvrdnjama, prenosi Sky News.

Najmanje jedan član osoblja navodno je uhvaćen dok je pokušavao pristupiti kraljevskim bilješkama, objavio je Mirror.

Kate je u januaru bila na londonskoj klinici zbog operacije abdomena - i od tada se nije pojavljivala u javnim događajima.

Portparol Ureda komesara za informiranje (ICO) rekao je u utorak:

"Možemo potvrditi da smo primili izvještaj o kršenju i procjenjujemo pružene informacije."

Rečeno je da su šefovi bolnica kontaktirali Kensingtonsku palaču nakon što je očigledna povreda privatnosti izašla na vidjelo.

Klinika je odbila komentirati tvrdnje, ali je za Mirror pojasnila:

"Čvrsto vjerujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i povjerljivost u pogledu svojih medicinskih podataka."

Teorije zavjere "procvjetale" su na društvenim mrežama nakon odsutnosti Kate iz javnog života nakon operacije. Mnogi su nagađali o njenom boravištu i zdravstvenom stanju.

Spekulacije su se povećale nakon što su novinske agencije povukle fotografiju Kate i njene djece za Majčin dan nakon što su uočene nepravilnosti.

To je dovelo do toga da je princeza priznala da je "uređivala" sliku i izvinila se za "zbrku" koju je izazvala.

(Erna H.) 

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.