5.7.2023. 21:11
0
Policajac s još dvojicom uzgajao marihuanu: "Vrtlari" neće uživati u plodovima botaničkog truda
Iako je i te kako bio svjestan rizika i to iz prve ruke, gledajući svoje kolege iz Odjela droga kako lako hvataju dilere, policajac PU virovitičko-podravske upustio se u avanturu uzgoja marihuane s dvojicom vršnjaka.

Neće uživati u plodovima

U plodovima svog botaničarskog truda niko od trojice "vrtlara" neće uživati jer su im kroz tri kriminalistička istraživanja, i uz sudske naloge, policajci sve oduzeli. Svaki će odgovarati za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a iz policije kažu da su u utorak, nakon prikupljenih operativnih saznanja, krenuli u pretrage domova trojice osumnjičenih.

Dobili su naloge za pretres od Županijskog suda u Bjelovaru, nakon čega su kriminalisti u pretresima porodičnih kuća i drugih prostorija na području Virovitice, kojima su se uzgajivači trave koristili, oduzeli ukupno 15 stabljika marihuane, ali i vrhove, listove i ostale dijelove stabljika teške 1.3 kilograma.

Oduzeli su im i sjemenke marihuane, bočicu ispunjenu tamnozelenom tekućinom nalik ulju konoplje, a trojica su ostala i bez razne tehničke opreme poput rasvjetnih tijela, ventilatora, drobilica, šatora za unutrašnji uzgoj i filtera za zrak zahvaljujući kojoj su biljke rasle u idiličnim uvjetima te bile mažene i pažene.

Kaznene prijave

Po završetku istraživanja sva trojica muškaraca starosti od 42 i 43 godine su predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave virovitičkom tužilaštvu.

- S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih policijski službenik, na temelju rješenja načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske odmah je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka - otkrili su iz PU virovitičko-podravske, prenosi "Jutarnji list".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.