11.8.2023. 17:35
0
Mladić iz BiH protjeran iz Hrvatske: Napravio haos na cesti, razbacao signalizaciju...
Mladić iz BiH (27) protjeran je iz Hrvatske, javila je PU brodsko-posavska. Policijska stanica Okučani zaprimila je jučer oko 3 sata dojavu da je na autocesti A3 kod Dragalića došlo do naleta dva putnička automobila na saobraćajnu signalizaciju koju je razbacala nepoznata osoba.

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja te su oko 3:10 u blizini naplatnih kućica Okučani uočili osobu koja se nekontrolirano ponašala.

Utvrdili su da se radi o 27-godišnjem državljaninu BiH, kojemu je u bolnici u Slavonskom Brodu pružena liječnička pomoć. Nakon pružene liječničke pomoći 27-godišnjak je doveden u policijsku postaju, a zatim je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te krivičnog djela oštećenja tuđe stvari, saopćila je slavonsko-brodska policija, prenosi Index.hr.

Policija sumnjiči 27-godišnjaka da je od 2:30 do 3 sata na mjestu radova na cesti (sjeverna traka) izvadio i razbacao po saobraćajnoj traci saobraćajnu signalizaciju (više stupova tzv. markera za usmjeravanje saobraćaja, odnosno svjetlosni niz, te saobraćajne znakove "obavezan smjer").

Na razbacanu saobraćajnu signalizaciju potom su naletjeli putnički automobil kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Republike Srbije i putnički automobil kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Republike Kosovo. Nije bilo povrijeđenih osoba. Pritom su nastala oštećenja na pneumaticima oba automobila.

Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose poseban izvještaj kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

- U provedenom upravnom postupku, sukladno odredbama Zakona o strancima, 27-godišnjaku je izdano rješenje kojim mu je izdana zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od 2 mjeseca, te je sinoć, oko 23.40 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška izašao iz Republike Hrvatske, a zbog neposjedovanja propisanih isprava izdan mu je prekršajni nalog. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika, saopćila je PU brodsko-posavska.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.