17.3.2024. 13:42
1
Vučić: Moguće je da će Beograd u nekom trenutku morati da prihvati nešto na silu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti promjena "u doktrini i pristupima" nastavku dijaloga sa Prištinom, koje, kako je rekao, znače da više neće biti moguće da Beograd bude stavljen pred svršen čin.

Vučić je kazao da Beograd ostaje otvoren za dijalog, ali i da će razgovore voditi na “drugačiji način”.

“Kad vas neko prevari jednom, to se dobrim ljudima dogodi jer su nekom vjerovali na riječ ili potpis. Kad vas prevari drugi put, možda ste suviše vjerovali ili željeli da vjerujete. Ako se to nastavi, to ne govori o onom ko vas je prevario već da ste vi budala. Tolike budale više nismo”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu poslije prijema organizovanog za učenike osnovnih škola sa Kosova, prenosi Beta. On je kazao da je moguće da će Beograd u nekom trenutku morati da prihvati nešto na silu, ali da će tad biti jasno da je to učinjeno bez dogovora.

“Možete na silu da provedete sve, ali ćete morati da kažete da to provodite na silu”, rekao je Vučić.

On je povodom 20. godišnjice “Martovskog pogroma” nad Srbima na Kosovu, rekao da progon i nasilje nad njima “istom žustrinom i žestinom” traju i danas.

“Punih 25 godina od kad su oružjem krenuli da nam otimaju Kosovo i Metohiju do danas se nisu zaustavili i neće. Ali časnije je čuvati slobodu i štititi međunarodno pravo. Srbija će nastaviti da to čini u budućnosti”, rekao je srbijanski predsjednik.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.