27.3.2024. 19:26
0
Poznato zašto je obustavljena terenska potraga za nestalom Dankom (2): Na šta upućuju činjenice
FOTO: facebook/mup srbije
Policija je danas, nakon 27 sati pretrage terena Banjskog polja kod Bora, obustavila terensku potragu za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2).

Djevojčica je nestala jučer, a sada je objašnjeno zbog čega je obustavljena terenska potraga za njom.

- Dosadašnji rezultati pokazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga. Obustavljena je pretraga terena, ali je intenziviran rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude nađeno - rekao je dobro upućeni izvor za "Blic".

U saopćenju iz policije se navodi da su pripadnici MUP-a nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko polje i Brestovačkoj Banji obustavili dalju pretragu "s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara".

Iz toga se može zaključiti da policija ne vjeruje da se nestala Danka nalazi u temeljno pretraženom rejonu do čijih je krajnjih granica djevojčica stara 22 mjeseca objektivno mogla da stigne ako se kretala bez ičije pomoći.

Dalje te činjenice upućuju na druge pravce u istrazi, kao što su:

- da je neko oteo Danku Ilić i odveo je iz kasnije pretraženog rejona,

- da nestala Danka Ilić kobnog utorka nikad nije ni bila u rejonu Banjskog polja,

- da se nestanak Danke Ilić nije ni odigrao na način na koji je prvobitno prijavljen.

"Blic" saznaje da policija sada provjerava privatne živote i kontakte svih članova porodice. Ponovo se češljaju njihovi iskazi, kao i detalji prijave Dankine majke o nestanku djeteta - vrijeme kobnog događaja, kuda su se kretale prije nestanka, gdje se majka kretala poslije nastanka...

- Ova potraga je trajala od jučer, a kada rezultata nema onda mora da se proširuje istraga. Istražuje se to najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. 

Razlog ne mora da bude sumnja u roditelje ili nekog od članova porodice da su nešto uradili djetetu, već se jednostavno tome pribjeglo jer dijete nije nađeno u terenskoj pretrazi - rekao je detektiv Mile Novaković za "Blic".

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.