25.9.2019. 18:54
0
Hillary Clinton: Trump je izdao našu zemlju
Hillary Clinton je danas rekla da je predsjednik Donald Trump "izdao" SAD, nazivajući ga "opasnošću" nakon što je objavljen transkript njegovog poziva s ukrajinskim predsjednikom Volodymyrom Zelenskim.

"Predsjednik SAD je izdao našu zemlju. Ovo nije politička izjava, već oštra stvarnost, i moramo djelovati. On je jasna i prisutna opasnost za stvari koje nas održavaju jakima i slobodnima. Podržavam istragu protiv njega - napisala je bivša državna sekretarka na Twitteru.

Tramp je tokom telefonskog poziva 25. jula u više navrata tražio od Zelenskog da istraži bivšeg potpredsjednika Joea Bidena i njegovog sina Huntera, navodi se u transkriptu njihovog razgovora koji je objavila Bijela kuća. Tramp je također od ukrajinskog lidera tražio da sarađuje sa svojim njegovim advokatom Rudyjem Giulianijem i američkim tužiteljem Williamom Barrom na tom pitanju, otkriva transkript poziva. Demokratska predsjednička kandidatkinja za 2016. godinu pridružila se sve većem zboru demokrata koji su u utorak pozvali na presudu Trumpu, rekavši da se zalaže za pomjeranju prema „impeachmentu“, u intervjuu koji je objavio časopis People Magazine.  

"Posljednji Trumpovi skandali oko Ukrajine, pokušavanje manipuliranja predsjednika Ukrajine na zavjeru da podriva bivšeg potpredsjednika Bidena ili će izgubiti vojnu pomoć koja mu je potrebna za odbranu protiv Trumpovog prijatelja Vladimira Putina, ako to nije prijestup dovoljan da Trump bude skinut s mjesta predsjednika, onda ne znam šta jeste – rekla je Clinton, prenosi Avaz.  


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.