18.11.2019. 22:38
0
Turski ministar najavio novu ofanzivu ako Kurdi ne odu sa sjeveroistoka Sirije
Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je da će Turska pokrenuti novu vojnu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije ako se iz tog područja ne povuku borci kurdskog YPG-a.

On je njih nazvao teroristima.

Cavusoglu je rekao da SAD i Rusija nisu učinili ono što su trebali prema dogovoru kojim je zaustavljena turska ofanziva protiv kurdske milicije YPG na sjeveroistoku Sirije prošloga mjeseca. 

Prema sporazumu se YPG trebao povući iz područja uz granicu s Turskom.

- Ako ne bude rezultata, učinit ćemo ono što je potrebno, kao što smo pokrenuli operaciju nakon što smo pokušali s SAD - rekao je Cavusoglu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.