21.5.2023. 17:56
0
Dvije ruske opozicione novinarke imale simptome trovanja na konferenciji u Njemačkoj
Nadležne njemačke i američke službe pokrenule su istragu zbog sumnje da su svije opozicione ruske novinarke otrovane na događaju u Berlinu.

Lokalni mediji javljaju da su sa simptomima trovanja hospitalizirane Natalija Arno, čelnica američke Fondacije Slobodna Rusija, i još jedna novinarka koja je prisustvovala konferenciji u Berlinu na kojoj je krajem aprila govorio i ruski biznismen Mihail Hodorkovski.

Navedeno je da su dvije novinarke otišle u bolnicu jer su imale čudne simptome, akutni osjećaj bola i utrnulosti.

Portal “Agentstvo“ javlja da postoji sumnja da su novinarke otrovane nervnim gasom, javlja Anadolija.

Po povratku u SAD, Arno je na društvenim mrežama saopćila da istragu vodi i Federalni istražni biro (FBI).

Međutim, istaknuto je da američke vlasti nastavljaju istragu i da su dvije žene možda otrovane prije konferencije u Berlinu.

I njemačka policija je potvrdila da je u toku istraga, ali je izbjegla otkrivanje detalja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.