1.9.2023. 20:41
1
Maske se vraćaju u modu: U ovoj državi ponovo raste broj zaraženih koronavirusom
Predsjednik Njemačkog ljekarskog udruženja kaže kako ima smisla nositi maske, a i vakcinisati se.

Stanovnici Njemačke su mislili kako su zaštitne maske koje su preko dvije godine nosili otišle u prošlost, ali čini se kako su se prevarili.

Član Zelenih Janoš Dahmen ponovo predlaže nošenje zaštitnih maski.

- Broj zaraženih koronavirusom ponovo raste i nošenje maski ponovo ima smisla, posebno u hladnijim mjesecima – rekao je Dahmen.

Predsjednik Njemačkog ljekarskog udruženja kaže kako ima smisla nositi maske, a i vakcinisati se.

- Kako biste se zaštitili od akutnih respiratornih bolesti, možda bi imalo smisla nositi zaštitnu masku u ustanovama za njegu, klinikama i drugim dijelovima zdravstvenog sistema ove jeseni – objašnjava Dahmen.

Po njegovom mišljenju, njemački bi zdravstveni sistem u nadolazećoj jesenjo-zimskoj sezoni ponovo mogao biti opterećen.

Dahmen je zabrinut, jer je porastao broj slučajeva gripe i koronavirusa. Zdravstveni stručnjak starijim osobama savjetuje dovakcinaciju.

Institut Robert Koh bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa.

Važno je napomenuti kako je Njemačka jedna od zemalja koja je među posljednjim zemljama u Evropi ukinula “korona-mjere”, prenose Nezavisne Novine.

Dugo vremena stanovnici su morali nositi zaštitne maske u sredstvima javnog prevoza, kao i u javnim ustanovama poput bolnica, škola, gradskih institucija, prenosi Oslobođenje.ba.

(Mubina Lj.I.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.