17.3.2024. 8:48
0
Sirija: 19 berača tartufa poginulo nakon što su naletjeli na minu
Najmanje 19 berača tartufa poginulo je jučer u sirijskoj pustinji nakon što im je vozilo naletjelo na minu u jednom bivšem uporištu Islamske države.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da je 19 civila, među kojima 12 žena, ubijeno u eksploziji koja se dogodila u pustinji provincije Raka na sjeveru Sirije.

U vozilu je bilo više od 20 osoba, od kojih su mnoge povrijeđene.

Islamska država, koja je od 2014. kontrolisala velike djelove teritorije u Siriji, poražena je u martu 2019. u vojnim operacijama međunarodne antidžihadističke koalicije koju su predvodile SAD, uz savezništvo kurdskih snaga.

Mnogi džihadisti su se potom povukli u sirijsku pustinju, a brojne mine ostale su iza njih u tom području.

Sirijska pustinja poznata je po tartufima, navodno među najkvalitetnijim na svijetu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.