3.4.2024. 10:18
1
Kusturica došao kod Putina: Tražio novac za tri filma
FOTO: Screenshot/x
Reditelj Emir Kusturica jučer je u Moskvi održao sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Oni su se na početku razgovora prisjetili posljednjeg susreta na Kulturnom forumu u Sankt Petersburgu 17. novembra prošle godine.

Kusturica je informisao Putina da želi da snimi "ruski triptih" od tri filma. I to po piscima Fjodoru Dostojevskom, Nikolaju Gogolju i Lavu Tolstoju te je zatražio podršku.



- Imam ideju da napravim triptih u novom svetu, ruski triptih, tri filma. Prvi se zove 'Inženjer lakih šetnji' – to je moja savremena verzija Dostojevskog. Zatim moja verzija Gogolja 'Kako se Ivan Ivanovič naljutio na Ivana Nikiforoviča', veoma smiješna i mislim da je važno da se to sada uradi. I treći film 'Kozaci' Lava Nikolajeviča Tolstoja", kazao je Kusturica.

Najavio je da će okončati karijeru kada završi rad na "ruskom triptihu" i filmu "Lovor" po djelu Jevgenija Vodolazkina.

Putin je ideje Kusturice nazvao "veoma zanimljivim", te je dodao kako kako Kusturicino obraćanje historiji može da bude "vrlo zanimljivo i produktivno"
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.