22.4.2024. 8:56
0
Prevrnuo se autobus, povrijeđeno je 27 učenika: Vatrogasci su morali rezati vozilo...
FOTO: wdr
Dvospratni autobus koji je prevozio srednjoškolce iz njemačkog grada Marburga sjeverno od Frankfurta prevrnuo se u regiji Sauerland na putu prema Engleskoj.

Prema policiji, povrijeđeno je 27 učenika u dobi od 14 do 15 godina, a četvero je zadobilo teške povrede Odvezeni su u bolnicu, no životi četvero djece nisu u opasnosti, saopćila je policija,prenosi Hina.

Pet nastavnika koji su bili u pratnji djece na školskom izletu, kao i vozač autobusa, prošli su bez povreda, rekao je glasnogovornik policije u nedjelju. Međutim, mnogi su u stanju šoka.

Autobus koji je prevozio ukupno 73 osobe iznenada se prevrnuo rano u nedjelju na autoputu A45 blizu zapadnog njemačkog grada Wendena, te zaustavio na tvrdoj i travnatoj površini.

Kako bi oslobodili učenike, vatrogasci su morali prepiliti prednji prozor autobusa.

Učenici su bili na školskoj ekskurziji, kako prenose njemački medi, na putu za Englesku. 

Uzrok nesreće je zasad nepoznat, rekao je policijski glasnogovornik.

Njemačka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.