17.4.2023. 10:36
0
Muškarac bacao novac po autocesti, kaže da je izbacio oko 200.000 dolara
Muškarca iz Oregona u SAD-u zaustavila je policija nakon što je uočen da kroz prozor svog automobila baca novčanice od sto dolara na autocestu.

Colin Davis McCarthy (38) primijećen je kako baca gomile novca iz svog vozila dok je vozio autocestom oko 300 kilometara od grada Portlanda, prenosi Unilad.

Državna policija Oregona saopćila je da je primila više poziva građana. Nalet novčanica natjerao je nekoliko vozača da zaustave svoja vozila i izađu da uzmu dio keša.

Državna policija Oregona kaže da im je McCarthy rekao da želi "blagosloviti druge novcem" i tvrdio je da je bacio ukupno oko 200.000 dolara.

Policajci su zatražili od McCarthyja da prestane bacati novčanice jer to izaziva značajnu opasnost u saobraćaju, na šta je on pristao.

Policija navodi da protiv njega nije podignuta krivična prijava, ali je poručnik policije države Oregon Jim Andrews napomenuo da je mogao biti optužen za opasnost koja je stvorena zbog njegovih radnji.

Policajci su također rekli da su neki drugi učesnici u saobraćaju pomogli u sakupljanju bačenih novčanica.

Jedna žena koja je pronašla dio gotovine kazala je za TV kuću Kezi kako su ona i njen momak pronašli 300 dolara.

Iako su se neki ljudi zatekli na pravom mjestu u pravo vrijeme, policajci su pozvali mještane da izbjegavaju odlazak u "lov na novac" jer time dovode u opasnost i sebe i vozače.

McCarthyjev rođak je kasnije razgovarao s policijom i rekao da je McCarthy došao do novca koji je bacio tako što je ispraznio zajedničke račune svoje porodice, ostavljajući ih bez novca.

Porodica je preko policije pozvala sve koji su pronašli bilo šta da to vrate policiji države Oregon.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.