13.6.2023. 21:00
1
Horor na plaži: Ogromna zvijer izronila iz mora i počela šetati među ljudima
FOTO: Screenshot
Crni medvjed uhvaćen je kamerom kako izlazi iz okeana na plaži u Floridi, ostavljajući zaprepaštene posjetitelje u potpunom šoku.

‘Neobično‘ viđenje u nedjelju (11. juna) šokiralo je turiste koji su bili na pješčanoj plaži.

Mladunče se brčkalo na valovima Meksičkog zaljeva do koljena u nedjelju na plaži Destin prije nego što je otrčalo uz pijesak i udaljilo se od turističkog mjesta.

Dok je medvjed uhvatio neke valove, izvan kamere se čuje glas: "Valjda je i on na odmoru!"

Iako su rijetko uhvaćeni kamerom, Komisija za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC) rekla je u izjavi da mladi medvjedi vole istraživati ‘neočekivana područja‘ u ovo doba godine u pokušaju da pronađu hranu ili novi dom neovisno o svojoj majci.

"Iako je neobično vidjeti medvjeda kako pliva u plićaku prepune plaže, nije neobično čuti za crne medvjede kako plivaju u Zaljevu, na putu do barijernih otoka u potrazi za hranom", navodi se.

Tokom ovog doba godine mladi medvjedi poput onog viđenog u Destinu počinju napuštati dom svoje majke i mogu se vidjeti u neočekivanim područjima dok pokušavaju pronaći novi dom."

“Ti medvjedi će se obično sami udaljiti. Ako vidite medvjeda, dajte mu dovoljno prostora, ne pokušavajte mu se približiti i nikada ga ne hranite.”

Procjenjuje se da na Floridi trenutno živi više od 4000 crnih medvjeda.

Jedan iznenađeni turist rekao je za Al.com da je to viđenje posljednja stvar koju su očekivali vidjeti u okruženju plaže.

"Čovjek je vikao ‘Medvjed!‘ Očekivali biste ‘Morski pas‘ ili ‘Delfin‘, ali ne i ‘Medvjed‘. Izašao je iz Zaljeva i izgledao je umorno, ali s olakšanjem", objasnila je Jennifer Majors Smith, koja je podijelila nekoliko snimaka na svom Facebook profilu. 

“Svi smo bili šokirani i zaprepašteni šta smo vidjeli. Svima nam je bilo drago vidjeti ga sigurnog od vode.”

 
medvjed
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.