7.2.2024. 12:20
0
Nevjerovatan prizor: U ovom stambenom bloku živi čak 20.000 ljudi
FOTO: SCREENSHOT/TIKTOK - FATHER IS THE ONE
U stambenom kompleksu Regent International, ogromnoj zgradi u Qianjiang Century Cityju u poslovnoj četvrti Hangzhoua u Kini, trenutno živi čak 20 hiljada ljudi, koji nikad ne moraju izaći iz njega.

Unutar zgrade mogu pronaći sve potrepštine koje im zatrebaju, pa stanari ovog kompleksa zapravo nemaju potrebe izlaziti izvan njega ako ne žele.

Zgrada, koja je prvobitno dizajnirana kao luksuzan hotel, sa više od 260.000 kvadratnih metara prostora, visoka je 206 metara te se sastoji od 39 spratova, što je čini jednom od najvećih zgrada u Kini, pa ne čudi što je postala viralna na TikToku.

Kompleks može primiti do 30.000 stanara, no u njemu trenutno živi njih 20.000. Ovaj grad u malom uključuje brojne sadržaje, poput restorana, brijačnica, salona za manikuru, supermarketa, bazena i kafića.

Zgradu je projektirala Alicia Loo, koja je inače projektirala i Singapore Sands Hotel sa sedam zvjezdica. Regent International trebao je biti hotel sa šest zvjezdica, no pretvoren je u kompleks otmjenih stanova koji su popularni među studentima, diplomantima i mladim stručnjacima.

Inače, najam manjih stanova bez prozora obično košta oko 195 eura mjesečno, dok veći stanovi s balkonima koštaju oko 520 eura mjesečno.

Video pogledajte OVDJE.

(Aldin B.)

 




 

Kina
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.