6.12.2019. 15:17
0
Ministarstvo saobraćaja KS traži od GRAS-a da obezbijedi veći broj vozila u Sarajevu
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo zatražilo je od KJKP “Gras” da hitno poduzme aktivnosti kako bi već sutra obezbijedili veći broj vozila na cestama, urednija vozila i poštivanje reda vožnje, jer je Ministarstvo u 2019. godini obezbijedilo sva sredstva koje je preduzeće zahtijevalo.

U cilju unapređenja saobraćaja u padinskim dijelovima grada, u narednim danima dodatni autobus prevozit će građane na relaciji Sutjeska - Poljine. Kako ističe ministar Adnan Šteta, konačno rješenje problema bit će nabavka novih minibusa.

Od 2. decembra u funkciji je školski autobus za prijevoz učenika za Nahorevo. Polasci su dva puta dnevno ispred Osnovne škole "Nafija Sarajlić". Time će se rasteretiti redovna minibuska linija Sutjeska - Nahorevo.

Istovremeno, u narednih 15 dana u saobraćaj će biti pušteni novonabavljeni zglobni autobusi, koji će popuniti goruće linije u gradu.

U narednih desetak dana očekuje se registracija nove linije Otoka - Sokolje. Radi se o privremenom rješenju na tri mjeseca, a trenutno se radi na definisanju reda vožnje.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.