15.12.2020. 10:09
0
Milan Tegeltija potvrdio ostavku i napustio sjednicu VSTV-a
Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeće Bosne i Hercegovine predsjednik Vijeća Milan Tegeltija zvanično je podnio ostavku na tu funkciju.

"Odlazim iz ove institucije s osjećajem nezadovoljstva i pravnog sistema i društva u kojem živimo“, rekao je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH koji je na sjednici Vijeća potvrdio da podnosi ostavku.

Ostavku na sve funkcije u VSTV-u je najavio nakon što se našao u središtu afere sa snimkom na kojem navodno razgovara sa bivšom članicom VSTV-a Milijanom Buhom o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Obraćajući se na početku dvodnevne sjednice VSTV-a Tegeltija je rekao da je odluka o ostavci konačna i nepromjenjiva, i da će sačekati da ona još formalno i tehnički bude sprovedena.

„Tako da predlažem da završimo danas i sutra ovu sjednicu, pa da nakon toga tehnički ide moja ostavka, iako ću ja napustiti ovu sjednicu i onda ćete me obavijestiti kada želite da ja predam ostavku u sekretarijatu, kako bi vi zasjedanje mogli da završite“, rekao je on i pozvao nekoliko drugih članova Vijeća da također podnesu ostavku, jer su, kako tvrdi, učestvovali u spornim imenovanjima i zapošljavanjima u pravosuđu.



(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.