25.9.2023. 21:02
0
Učenici u Kantonu Sarajevo educirat će se o dešavanjima tokom opsade Sarajeva
FOTO: Vlada KS
Edukativni materijal za sve učenike u Kantonu Sarajevo o masovnim stradanjima građana tokom opsade Sarajeva u periodu 1992-1995. godina prezentiran je danas u OŠ „Fatima Gunić“ gdje je resorna ministrica Naida Hota-Muminović istakla da se radi o dobrom materijalu za podučavanje kako bi se učenici pripremili na ovu vrstu edukacije i nastavili graditi kulturu sjećanja.

- Sarajevo je bilo jedan otvoreni logor, a civili koji su preživjeli te golgote u najdužoj opsadi jednog grada u modernijoj historiji itekako imaju obavezu da ta svoja sjećanja prenose dalje, a školski sistem je najbolji način da to radimo - kazala je ministrica Hota-MumInović.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović kazao je kako je veoma važno da se govori o dešavanjima tokom 1.425 dana opsade grada i prenosi istina na mlađe generacije, jer kulturom sjećanja čuva historija od zaborava.

Ovu izradu edukativnog materijala inicirao je Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.