13.10.2023. 14:06
0
Amidžić i Tegeltija o prioritetima UIO: Novi stručni kadrovi i bolja tehnička opremljenost
Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić danas je u Banjoj Luci sa direktorom Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Zoranom Tegeltijom razgovarao o funkcionisanju Uprave i budućim planiranim aktivnostima.

Tokom sastanka posebno je istaknut značaj rada Uprave za indirektno oporezivanje koja je sa 13. septembrom ove godine prikupila rekordnih osam milijardi i 405 miliona KM indirektnih poreza, što je za 533 miliona KM više u odnosu na isti period 2022. godine.

Tegeltija je Amidžića upoznao sa svim najvažnijim poslovnim procesima koje obavlja Uprava, kao i o aktuelnim problemima, posebno kad je u pitanju kadrovska struktura i nedovoljan broj službenika, kao i nedovoljna tehnička opremljenost Uprave. Bilo je riječi i o aktivnostima planiranim u narednom periodu koje bi trebale doprinijeti unapređenju rada UIO i ostvarivanju još boljih odnosa s poslovnom zajednicom i građanima u Bosni i Hercegovini.

Amidžić je dao punu podršku svim aktivnostima Uprave za indirektno oporezivanje i obećao pomoć resornog ministarstva finansija, posebno kad je u pitanju zapošljavanje novih službenika, mladih i stručnih lica, te tehničko opremanje UIO, saopćeno je iz UIO.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.