18.4.2024. 17:56
0
Na Dodikov miting u Banjaluci stižu autobusi i iz Srbije
FOTO: n1
Na Trgu Krajine u Banjaluci za večeras je planirano održavanje narodnog mitinga "Srpska te zove".

Kako piše RTRS, građani su već počeli da pristižu na Trg Krajine, na kojem će se i održati miting.

Mediji navode da autobusi simpatizera stižu iz Trebinja, Bratunca, Vlasenice, Prijedora, Doboja, Ugljevika.

Portal Istraga.ba je na društvenoj mreži X, objavio video autobusa Beograda i Šapca na putu za Banjaluku.


Kako su naveli organizatori mitinga, povod za okupljanje je Rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

- Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji, rekao je prije nekoliko dana Milorad Dodik.

Na mitingu bi se trebali pojaviti i članovi desničarskih organizacija iz Srbije, a jedna od govornica bi trebala biti i Milica Đurđević- Stamenkovski, poznatija kao Milica Zavetnica. Jedan od govornika bi trebao biti i bivši šef BIA-e Aleksandar Vulin, prenosi Istraga.
RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.