7.7.2024. 13:58
0
Komšić o prisustvu Vojske Srbije u BiH: Odmah utvrditi ko im je odobrio ulazak jer Predsjedništvo BiH nije
Pripadnici Vojske Srbije jutros se prodefilovali ulicama Prijedora, a zatim su učestvovali na obilježavanju 82. godišnjice bitke na Kozari.

Iako nisu bili naoružani, samo prisustvo vojske Srbije na ulicama Prijedora u kojem je ubijeno više od 3.000 Bošnjaka prijedorske regije izazvalo je nevjericu kod povratnika.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u svojoj reakciji je istakao da je prvo i osnovno pitanje ko je odobrio ulazak vojske Srbije u BiH.

"Predsjedništvo BiH to nije učinilo. Da li je to uradilo Ministarstvo odbrane? To se odmah mora utvrditi. Ako nije ni Ministarstvo odbrane, onda je riječ o klasičnom aktu agresije", naveo je Komšić.

Iako su prošli sati od objave snimka defile Vojske Srbije ulicama Prijedora, još uvijek se nije oglasio ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Na društvenim mrežama brojne su reakcije kako Prijedorčana, tako i intelektualaca i historičara.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.