24.1.2024. 13:47
0
Racije u ZDK: Policajci "češljali" 35 objekata, pregledano više od 700 osoba, evo šta je zatečeno
FOTO: ilustracija
Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) izveli su racije u 35 ugostiteljskih i drugih objekata, prilikom čega su pregledali više od 700 osoba.

Kako su saopćili iz MUP-a ZDK, u cilju podizanja stepena bezbjednosti na području ZDK na nivou Uprave policije MUP-a ZDK su planirane pojačane preventivne aktivnosti, te je u tom smislu naloženo svim načelnicima policijskih uprava i komandirima policijskih stanica da se izvrši analiza stanja bezbjednosti, a potom da se planiraju i organizuju operativno taktičke mjere i radnje - racije u ugostiteljskim objektima.

U navedenim aktivnostima uključene su bile i blokade određenih područja za koje postoji sumnja da se na istim okupljaju osobe sklone izvršenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira.

- Nakon izvršenih analiza, u dane proteklog vikenda, tačnije 19. i 20. januara 2024. godine, na području cijelog ZDK od policijskih timova Uprave policije MUP-a ZDK izvršene su racije i pregledi u 35 ugostiteljskih i objekata druge namjene, te je izvršen pretres i pregled 721 osobe, saopćili su iz MUP-a ZDK.

U saopćenju su precizirali da su tokom pretresa i pregleda objekata i osoba pronašli 105 grama droge te dvije drobilice i tri precizne digitalne vage.

- Također je pronađeno i oduzeto 18 predmeta čije držanje nije dozvoljeno građanima, a koji su pogodni za nanošenje tjelesnih povreda, zadokumentovano je šest slučajeva točenja alkohola maloljetnim osobama, zbog čega će biti sankcionisani radnici ugostiteljskih objekata u kojim su maloljetnici usluženi, te devet slučajeva kretanja maloljetnih osoba na javnom mjestu bez nadzora roditelja/staratelja poslije 23 sata, zbog čega će biti sankcionisani roditelji/staratelji po odredbama Zakona o javnom redu i miru ZDK, naveli su iz MUP-a ZDK.

 
MUP ZDK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.