13.3.2024. 16:49
0
Adidas u gubitku poslije 32 godine
"Adidas" je zabilježio neto gubitak na kraju 2023, prvi put od 1992. godine, navodi njemački proizvođač sportske obuće i odjeće u svom finansijskom izvještaju.

Neto gubitak na kraju prošle godine iznosio je 14 miliona eura. Finansijski gubici tokom kontinuiranog poslovanja dostigli su 58 miliona eura. "Adidas" je prije godinu dana prijavio neto profit od 638 miliona eura.

Glavni uzrok pada je prekid saradnje između "Adidasa" i brenda "Jizi" u vlasništvu američkog repera Kanjea Vesta. Prema navodima kompanije, preostale zalihe brendiranih proizvoda prodate su po nabavnoj vrijednosti, prenio je TASS.

Tokom 2024. godine "Adidas" očekuje da će dostići nivo od 500 miliona eura profita kroz svoje poslovanje. Odbor direktora njemačke kompanije namjerava da zadrži isplatu dividendi na nivou od 70 evrocenti po akciji uprkos gubicima.

"Adidas" je 9. marta 2022. godine saopštio da obustavlja poslovanje u Rusiji. Lanac maloprodajnih radnji zatvoren je 14. marta iste godine.

(Ajdin B.)

Adidas
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.