30.9.2024. 17:59
0
Ove žene će vam "smučiti život": "Barataju" milionima ali žele da budu prirodne i pokazuju to javno. Evo o čemu se radi
Holivudska glumica Halle Berry objavila je na svom Instagramu profilu niz fotografija koje su nastale na setu njenog najnovijeg filma "Never Let Go".

No, jednom fotografijom u nizu njih je privukla pažnju, a nemali broj pratitelja i zgrozila.

Naime, na fotografiji je pokazala neobrijan pazuh. 

I dok su se u komentarima redale reakcije pratitelja, jednog od njih je zanimalo koliko dugo joj je bilo potrebno da dlake narastu, ali je glumica otkrila da joj je to zapravo napravila šminkerica koja je koristila umjetne dlake i ljepilo.

No, ovakva pojava među ženama nije nešto što je rijetkost. Čak je tamo negdje 2014. godine i bio trend među ženama a koje su puštale dlake ispod pazuha da rastu, farbale ih, te objavljivale na društvenim mrežama.

Pionirka ovog trenda bila je stilistica Roxie Hunt, koja je govorila da je došlo vrijeme da žene svijeta prigrle dlake ispod pazuha i prestanu ih brijati samo zato što im društvo to nameće.

“Nije tajna da neke od nas biraju ne brijati pazuhe. Sve češće susrećem žene koje se nemaju namjeru ispričavati i popuštati pod pritiskom društva”, napisala je Roxie na svom blogu.

Brijanje se smatra poželjnim od 1915. godine, odnosno, kada su kompanije za proizvodnju brijača započele svoje kampanje.

Zanimljivo je da je legendarna Sophia Loren 1955. godine, na Filmskom festivalu u Veneciji, ponosno pokazivala neobrijane pazuhe.


Prva u moderno doba koja je to uradila i to na crvenom tepihu na premijeri filma "Nothing hill", bila je holivudska glumica Julia Roberts 1999. godine, a njeno pojavljivanje u tom atipičnom izdanju, izazvao je planetarno zgražavanje.

Julia Roberts.jpg
JULIA ROBERTS

"Nejasno o feminizmu", naslovio je članak Herald Suna iz Melbournea u Australiji. 

Denver Post je pisao pod naslovom "Dlake lete uokolo kad Julia Roberts pozdravlja publiku". 

Britanski tabloid The Sun je tada svoj članak naslovio sa "Pitty Woman". 

Julia je u razgovorima za medije kazala kako to nije bilo namjerno nego je zaboravila jer je jednostavno bila svoja, prirodna.

"Nisam razmišljala o dužini rukava na haljini, mahanju i kako će te dvije stvari ići zajedno i otkriti tu privatnu stvar o meni. Tako da to nije bilo neko iskazivanje stava nego samo pokazatelj da sam ljudsko biće na ovom planetu", ispričala je glumica za strane medije svojevremeno.

Među njenim koleginicama, a koje to i dan danas rade, je i glumica Michelle Rodriguez.

Madonnina kćerka Lourdes Leon,  2021. godine se pojavila na crvenom tepihu Met Gale sa neobrijanim pazusima a koje je ponosno pokazivala. I ne samo tada.

Madonna's daughter Lourdes flashes unshaven armpits as she reveals  incredible bikini body | Celebrity News | Showbiz & TV | Express.co.uk
LOURDES LEON

Hiljadu je primjera na internetu gdje je Lourdes u prirodnom izdanju i nikada nije imala problem da to i pokaže javno.

Lourdes Leon shows off armpit hair on Met Gala 2021 red carpet
LOURDES LEON

Lourdes je samopouzdanje očigledno stekla od svoje majke Madonne, koja je davnih dana pozirala dlakavih pazuha. Tome je posvetila i fotografiju na Instagramu 2014. godine, ali tada je to naišlo na brojne kritike. 


MADONNA

Popularna manekenka i glumica Emily Ratajkowski je pozirala za magazin "Harper’s Bazaar", pokazujući tamne dlačice ispod pazuha.

Emily je ovim potezom željela da ukaže na pravo žena da izaberu kako žele izgledati, te da ne obraćaju pažnju na stereotipe o ženskom tijelu i da ih niko ne treba osuđivati zbog načina na koji izgledaju.

"Dajte ženama priliku da budu ono što žele. Napisala sam esej za Harper's Bazaar o važnosti prava žene na izbor, od toga šta će obući i objaviti, do toga hoće li se obrijati ili ne, bez obzira na bilo koje uticaje koji su oblikovali način na koji sebe predstavlja. Radite šta želite, dosta je predrasuda", napisala je ona.


Osim njih, tu su i Miley Cyrus, Janelle Monae, Jemima Kirke...

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.