1.2.2024. 20:25
0
Zvanično: Lewis Hamilton napušta Mercedes i prelazi u Ferrari!
Sedmostruki svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton će napustiti Mercedes na kraju sezone, te će i zvanično postati član talijanskog tima po okončanu ove sezone.

Ovo je objavio tim koji je naveo u zvaničnom saopštenju kako je britanski vozač aktivirao klauzulu o napuštanju tima.

Britanski vozač je član Mercedesovog tima još od 2013. godine kada je napustio McLaren, a Hamilton je osvojio šest od svojih sedam titula vozeći upravo za njemačku ekipu.

- Što se tiče spajanja ekipe i vozača, naš odnos s Luisom je postao najuspješniji u sportu i to je nešto na što s ponosom gledamo. Luis će zauvijek ostati važan dio naše historije. Znali smo da će našem partnerstvu doći kraj, a taj dan je došao. Prihvatamo Luisovu odluku da potraži novi izazov - rekao je šef tima Toto Wolff.

Hamilton će u Ferrariju zauzeti mjesto Carlosa Sainza Jr. i vozit će zajedno sa Charlesom Leclercom.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.