24.3.2024. 10:12
1
Formula 1: Dupli trijumf Ferrarija na VN Australije
Carlos Sainz pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melbourneu.

Španac je s Ferrarijem prekinuo niz od devet pobjeda trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena u Red Bullu, koji se jutros odustao od utrke zbog problema s kočnicama.

Sainzov timski kolega Charles Leclerc bio je drugoplasirani, a treće mjesto pripalo je Landu Norrisu iz McLarena.

Španac je do pobjede došao samo dvije sedmice nakon operacije slijepog crijeva. Zbog toga je propustio posljednju utrku u Saudijskoj Arabiji, a njegov nastup u Melbourneu bio je pod znakom pitanja do petka.

Ipak, odvozio je besprijekornu vožnju na stazi Albert Park i iskoristio Verstappenov dar. Nizozemac je morao je napustiti utrku zbog požara na kočnicama.

Bila je to prva dvostruka pobjeda Ferrarija nakon dvije godine, a posljednji put ovako su slavili u Bahreinu 2022. kada su oba bolida Red Bulla rano završila utrku.

Ovaj put drugi vozač Red Bulla Sergio Perez zauzeo je peto mjesto.

U ukupnom poretku i dalje vodi Verstappen (51 bod), ispred Pereza (36) i Leclerca (28).

(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.