17.10.2023. 13:45
0
U Osijeku ubijen muškarac: Tijelo pronađeno u dvorištu stambene zgrade
Žrtva je osoba srednjih godina, a na mjestu događaja izuzeti su svi tragovi kao i otisci prsta, pa će i u sklopu obdukcije biti utvrđen identitet

Muškarac čije je beživotno tijelo pronađeno u utorak ujutro u dvorištu stambene zgrade u Osijeku, najvjerovatnije je ubijen.

- Sumnja da je riječ o nasilnoj smrti u vidu kaznenog djela - izjavio je Miroslav Dasović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, koji je rukovodio policijskim uviđajem ovog događaja. Identitet i dob žrtve još uvijek nisu potvrđeni, a policija radi i na identificiranju osobe koja bi se mogla dovesti u vezu s ovom nasilnom smrti. 

Policija dobila dojavu jutros

Policija je u 7:59 sati dobila dojavu da se u dvorištu stambene zgrade nalazi nepoznata muška osoba koja leži i ne daje znakove života, a prema neslužbenim informacijama prvi ga je ugledao i policiju pozvao poštar koji na tom rejonu raznosi poštu.

- Policijski službenici hitno su izašli na mjesto događaja gdje je doktor Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije konstatirao smrt muške osobe - bila je prva vijest iz policije. Odmah je započeo i uviđaj kojim je rukovodio Dasović.

Izuzeti tragovi i otisci prsta

- Zaprimili smo jutros dojavu da je u užem centru grada, u jednom dvorištu, pronađeno beživotno tijelo muške osobe. U toku je uviđaj, prikupljaju se i izuzimaju tragovi koji će biti poslani na vještačenje u Centar za kriminalistička vještačenja ‘‘Ivan Vučetić‘‘ u Zagrebu. Tijelo pokojnika otpremljeno je na Odjel Patologije u KBC Osijek radi utvrđivanja uzroka smrti, a kriminalističko istraživanje i dalje traje - rekao je Dasović.

Žrtva je osoba srednjih godina, a na mjestu događaja izuzeti su svi tragovi kao i otisci prsta, pa će i u sklopu obdukcije biti utvrđen identitet. Muškarac je navodno sa šireg područja Osijeka. Inače, od jednog stanara zgrade u čijem se dvorištu sve dogodilo Jutarnji saznaje da se tu već duže vrijeme znala okupljati grupa muškaraca srednjih godina, koji su navodno, čak i provalili u jedan dvorišni stan te u njemu povremeno boravili, prenosi Avaz.

(M Lj.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.