14.9.2020. 11:07
0
Policajci upucani u zasjedi: Policija nudi nagradu od 100.000 dolara, a Donald Trump poziva na smrtnu kaznu
Dvoje policajaca iz Los Angelesa nalaze se u bolnici nakon što su upucani dok su sjedili u automobilu, koji su koristili prilikom “zasjede”.

Na snimku incidenta vidi se kako nepoznata osoba prilazi policijskom vozilu, prije nego što je otvorila vatru i nakon toga pobjegla, prenosi BBC.

Šerif Alex Viljanueva ovaj akt nazvao je “kukavičkim”, dok se osumnjičeni nalazi u bjekstvu.

Policija je ponudila i nagradu od 100.000 dolara za bilo koju informaciju koja bi dovela do hapšenja osumnjičenog.

Skoro 40 američkih policajaca ubijeno je na dužnosti u 2020. godini, prema podacima FBI-ja, uključujući i osam policajaca koji su bili žrtve zasjede.

Policajci su nakon napada odvedeni u bolnicu, a policija kaže kako demonstranti ispred nje uzvikuju antipolicijske slogane i blokiraju ulaz u zgradu.

Za sada nisu poznata imena policajaca, ali su opisani kao 31-godišnja žena i 24-godišnji muškarac.

Policajka je pogođena u vilicu i ruke i bila je u kritičnom, ali stabilnom stanju nakon što je operisana, saopštile su vlasti u nedjelju. Muški oficir je pogođen u čelo, ruku i šaku i on je u kritičnom stanju.

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je rekao da bi muškarac koji je otvorio vatru trebalo da se suoči sa “smrtnom kaznom” ako policajci umru.

On je podijelio snimak napada i tvitnuo da “životinje treba jako pogoditi”.

I njegov rival na predsjedničkim izborima Džo Bajden rekao je da se moli da se policajci oporave, prenosi “Telegraf“.

Video pucnjave pogledajte OVDJE.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.