12.11.2020. 19:50
0
Neće biti ublažavanja druge blokade
Francuski premijer Žan Kastes rekao je danas da u Francuskoj neće biti ublažavanja druge blokade uvedene zbog Covida 19 još najmanje dvije sedmice jer je broj zaraženih u bolnicama sada mnogo veći nego što je bio na vrhuncu prvog talasa.

Kastes je izjavio da je svaki četvrti smrtni slučaj u Francuskoj zbog Covida 19 i da je, dok stopa "R" ne padne ispod jedan, prerano da se razmatra ublažavanje mjera.

- Bilo bi neodgovorno da sada ublažimo blokadu. Ostvareni rezultati previše su slabi - naglasio je Kastes.

Prema njegovim riječima, ukoliko ostane stopa usporavanja pojave novih slučajeva na ovom nivou, Francuska će početkom naredne sedmice preći vrhunac drugog talasa. Od početka pandemije u Francuskoj je od virusa korona umrlo više od 42.000 ljudi.

U protekla 24 sata registrovano je 35.879 zaraženih čime je ukupan broj oboljelih povećan na 1,86 miliona.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.