10.4.2023. 14:44
1
Neprimjeren čin Dalaja Lame: Poljubio dječaka pa se izvinio
Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama (87) izvinio se zbog snimka koji kruži internetom, a gdje se vidi kako prvo ljubi dječaka, a onda traži od njega da mu "posiše jezik" na javnom događaju.

- Kruži video snimak koji prikazuje nedavni sastanak kada je jedan dječak pitao njegovu Svetost Dalaj Lamu da li bi mogao da ga zagrli. Njegova Svetost želi da se izvini dječaku i njegovoj porodici, kao i njegovim brojnim prijateljima širom svijeta, zbog povrede koju su njegove riječi mogle nanijeti - navodi se u zvaničnom saopštenju Dalai Lame.

U saopćenju se navodi kako Dalaj Lama "često zadirkuje ljude koje upoznaje na nevin i razigran način, čak i u javnosti i pred kamerama" te da on "žali zbog incidenta".

Dalaj Lama trenutno živi u kompleksu pored hrama okruženog zelenim brdima i snježnim planinama u gradu Dharamshala na sjeveru Indije.



(Ajdin B.)

Dalaj Lama
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.