28.6.2020. 8:37
0
Za vrijeme pandemije granicu BiH prešlo više stranaca nego bh. državljana
Od početka pandemije koronavirusa, brojni građani Bosne i Hercegovine, ali i stranci koji su namjeravali ući u našu državu, susretali su se s mnogim problemima zbog naredbi kojima je ograničen prelazak bh. granice državljanima određenih zemalja

Prema informacijama koje smo dobili iz Granične policije BiH, u vremenskom periodu od 16. marta do 22. juna ove godine, što su ujedno podaci od početka pandemije COVID-19, evidentirano je da je ukupno 1.390.746 stranaca prešlo državnu granicu BiH. Od tog broja, na ulazu je evidentirano 716.158, dok je na izlazu iz zemlje evidentirano 674.588 stranaca.

Granična policija BiH statističke podatke o odbijenim ulascima strancima u BiH vodi na mjesečnom, kvartalnom i godišnjem. Prema podacima za april i maj 2020. godine, ulazak u BiH odbijen je za 732 strana državljana zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova za ulazak i boravak na teritoriji BiH.

- Najveći broj odbijenih ulazaka u BiH strancima u predmetnom periodu je taj što bi, s obzirom na novonastalu situaciju zbog pandemije COVID19, njihovo prisustvo na teritoriji BiH predstavljalo prijetnju po javno zdravlje u BiH - kazali su iz GPBiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.