28.2.2021. 15:25
0
NATO zna šta se radi u BiH
"Bosna i Hercegovine od 2018. godine je u Akcionom planu za članstvo u NATO savezu (MAP) i Ministarstvo odbrane BiH provodi sve aktivnosti koje proizlaze iz tog statusa, a koje su regulisane Programom reformi koji je upućen u sjedište NATO-a u Briselu", potvrdio je u intervjuu za Fenu ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić.

Podžić je podsjetio je da je u BiH bio problem kako će se zvati taj dokument, ali što se tiče Ministarstva odbrane realizovano je više od 70 odsto obaveza predviđenih Programom reformi. On je dodao da su izvještaji o tome dostavljeni Ministarstvu inostranih poslova kako bi se sve objedinjeno dostavilo u sjedište NATO saveza u Briselu.

Zamjenik ministra odbrane Mijo Krešić rukovodi timom za izradu Programa reformi pri Ministarstvu odbrane i Oružanih snaga BiH te je već urađen Program reformi za 2021. godinu, po kojem ove institucije i rade, a zastoja ima kada je u pitanju službeno dostavljanje izvještaja u Brisel.

"To su ipak tehničke stvari poput toga kako će se zvati program i ostalo, a svi oni koji žive u iluziji da NATO ne zna šta radimo, samo ću reći da je s našeg jezika Program reformi na engleski preveden u NATO štabu u Sarajevu", podvukao je ministar.

Ipak ne smije se zaboraviti da je proteklu godinu obilježila pandemija virusa korona zbog čega su neke od aktivnosti odgođene i nisu završene, a neke od njih je tražio NATO da odgode.


(Patria)

BiHNATO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.