11.6.2024. 20:23
0
Isak na prijemu povodom rođendana kralja Charlesa III
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je, na poziv britanskog ambasadora u BiH Juliana Reilly, prisustvovao prijemu povodom rođendana kralja Charlesa III.

Isak je tim povodom uputio u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime najiskrenije čestitke za rođendan kralju Charlesu III.

- Velika Britanija je snažan partner i iskren prijatelj Bosne i Hercegovine, a  to je još jedom dokazala svojom podrškom usvajanju te sponzoriranju Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Zahvaljujemo se narodu Velike Britanije te njihovim predstavnicima u BiH što konstantno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te se zalažu za očuvanje sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti snažno podržavati demokratsku i multietničku državu Bosnu i Hercegovinu kao i njen put ka evropskim i euroatlantskim integracijama - stoji u čestitki federalnog ministra unutrašnjih poslova.  

Tradicionalno se već 275 godina, u junu širom Ujedinjenog Kraljevstva, kao i u britanskim ambasadama širom svijeta, proslavlja rođendan suverena. Ovo je najveći događaj za većinu ambasada i prilika za jačanje bilateralnih odnosa i promociju Velike Britanije, navodi se u saopćenju iz FMUP-a.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.