21.9.2024. 22:03
2
Dragičević: "Stanivuković je zloupotrijebio smrt mog sina"
FOTO: N1
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Davor Dragičević, iznio je u nedavnom razgovoru ozbiljne optužbe na račun svog političkog protivnika, trenutnog gradonačelnika i kandidata PDP-a, Draška Stanivukovića. Dragičević je naveo da je Stanivuković iskoristio smrt njegovog sina, Davida Dragičevića, kako bi ostvario politički uspon i stekao podršku javnosti.

"Stanivuković je dobio sve zahvaljujući podršci koju je dobio na osnovu pokreta ‘Pravda za Davida‘. Nažalost, sada nema ništa jer je zloupotrijebio smrt mog djeteta," kazao je Dragičević. Također je istakao da je Stanivuković iznevjerio i svoje glasače, koji su ga nekada gledali kao nadu i vođu.

Dragičević je dalje dodao: "Da je Stanivuković pokazao pamet, političku volju i principijelnost, možda bi jednog dana postao i predsjednik Republike Srpske, ali njegovi postupci pokazali su suprotno. Njegova politička karijera izgrađena je na lažnim obećanjima i tragediji."

U nastavku razgovora, Dragičević je izrazio nadu da će građani Banjaluke prepoznati potrebu za promjenama i da će se nakon predstojećih izbora pojaviti novi lider koji će zaista raditi u interesu naroda. Također je naglasio da Stanivuković, iako nije ispunio očekivanja građana, nema ništa lično protiv njega kao privatne osobe, već mu želi sve najbolje.

Izbori za gradonačelnika Banjaluke bit će održani uskoro, a politička scena u ovom gradu, nakon optužbi koje je Dragičević iznio, sigurno će dodatno uzburkati predizbornu atmosferu.

(Erna H.) 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.