29.6.2024. 15:43
0
Kako su sarajevski istražitelji rasvijetlili ubistvo žene: Majka ubice tvrdila da se snaha ubila. Policiji rekla da je njen sin htio sebi da naudi
Sarajevski istražitelji su ponajviše zbog 76-godišnje L. R., majke 36-godišnjeg G. R., rasvijetlili ubistvo njegove supruge 38-godišnje N. R.

Prema prvim rezultatima istrage, starica je sinoć poslije 19 sati alarmirala Policijsku upravu (PU) Novo Sarajevo tražeći intervenciju policije te tvrdeći da im ima saopćiti važne informacije.
 
Navela je da se nalazi u ulici Hamdije Čemerlića u Novom Sarajevu, gdje je i zatekla policijska patrola. Ona je policiji ispričala da se njen sin G. R. udaljio iz stana u namjeri da sebi, kako je navela, naudi.

Klupko zločina počeo se odmotavati kada je policajcima ispričala da se u stanu Kolodvorskoj nalazi njena snaha koja je, prema njenoj izjavi, izvršila samoubistvo.
 
Odmah je obaviještena i tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koja je naložila da stručni tim otvori vrata stana.

Policajci su zatekli jeziv prizor - tijelo žene sa vidljivim tragovima nasilja. Alarmirana je i Hitna pomoć, čiji su ljekari, nažalost, mogli samo kontatovati smrt.

Tokom uviđaja, kako je potvrđeno za Oslobođenje iz MUP-a KS, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela - ubistvo.
 
Iz policije nisu precizirali na koji je tačno način usmrćena nesretna žena.
 
Uporedo, policajci su se dali u potragu i za G. R., koji je ubrzo lociran i uhapšen u ulici Kurta Schorka u sarajevskoj općini Ilidža.
 
Iz MUP-a KS je potvrđeno da su prilikom lociranja ubice imali pomoć i Obavještajno-sigurnnosne agencije. 

Podsjetimo, uhapšen je i 67-godišnji L. J. zbog neprijavljivanja krivičnog djela ili učinitelja i pomoći učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela.
 
Tačnije, L. J. se sumnjičii da je znao za smrt žene, a da ništa poduzeo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.