14.10.2023. 14:38
0
Michael Caine objavio povlačenje iz glume u 90. godini
Britanski glumac Michael Caine, holivudska ikona s višedecenijskom karijerom prepunom nagrada i priznanja, objavio je u subotu da se povlači iz glume u 90. godini.

- Stalno govorim da ću se penzionisati. Sada i jesam. Jedine uloge koje sada mogu da dobijem su muškarci od 90 godina. Ili možda 85 - izjavio je Caine za emisiju Today na BBC Radiju 4.

- To neće biti glavne uloge. Nemate vodeće uloge u devedesetoj, imat ćete mlade zgodne momke i devojke, pa sam pomislio da bih mogao da napustim sve ovo – kazao je.

Plodan glumac poznat po svojoj ljubaznoj Cockney personi i bezobzirnom glumačkom stilu, Caine se pojavio u više od 160 filmova tokom karijere koja je trajala sedam decenija.

Posjedujući jedan od najprepoznatljivijih - i imitiranih - glasova u Hollywoodu, dugo je uživao status ikone u Britaniji, gdje je postao vodeće lice takozvanih Swinging šezdesetih.

Njegova filmografija uključuje klasične filmove u rasponu od "Zulu" i "The Italian Job" do nedavnog pojavljivanja u franšizi "Interstellar" i "The Dark Knight", skupa s Christianom Baleom.

Šestostruki nominiran za Oscara - koji je osvojio dva Oskara - 1986. ("Hannah and Her Sisters") i 2000. ("The Cider House Rules") - također je zaradio Zlatne globuse, BAFTA i brojne druge nagrade.

Kraljica Elizabeta II proglasila ga je vitezom 2000. godine.

Caineovo glumačko povlačenje dolazi mjesec dana prije nego što je njegov prvi roman "Smrtonosna igra" zakazan za objavljivanje.

U junu je otkrio da mu je dugogodišnja ambicija da napiše triler, ističući da je to žanr koji najviše voli da čita, prenosi AFP.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.