7.7.2024. 11:44
0
Skandal: Pripadnici Vojske Srbije jutros marširali kroz Prijedor!
Uoči obilježavanja 82. godine od Bitke na Kozari, pripadnici Vojske Srbije imali su svečani defile kroz Prijedor, izvijestio je RTRS.

Javni servis RS-a, koji je pod kontrolom SNSD-a, naveo je i to da su "brojni građani aplauzima i velikim odobravanjem pozdravili pripadnike Vojske Srbije". Istovremeno objavili su snimak marširanja srbijanskih vojnika i vojnikinja na kojem se ne vide ni građani, niti čuju bilo kakvi aplauzi. 

Dodaje se kako je tridesetak kadeta i dvadesetak starješina defilovalo je od hotela "Prijedor", glavnim gradskim šetalištem do Pozorišta Prijedor.

U defileu su učestvovali i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović i državni sekretar u ovom ministarstvu Zoran Antić.

Na Mrakovici će danas, kako RTRS navodi, biti obilježena 82. godina od Bitke na Kozari, "simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša" u Drugom svjetskom ratu. 

Bitka na Kozari odvijala se od 10. do 15. juna 1942. između partizana sa jedne, te njemačkih okupacionih snaga, ustaša i četnika sa druge strane.

- Prvo MUP Srbije u Trebinju, bez odobrenja, a sada pješadija Srbije u Prijedoru uz pljesak građana.  A mi se spremamo za Marš mira i komemoraciju u Srebrenici. Je li to oni spremaju novu - reagirao je Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres. 

Milan Dunović, zastupnik DF-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine, prokomentirao je za Slobodnu Bosnu događaj u Prijedoru.

-Ovo je još jedan u nizu pokušaja narušavanja teritorijalnog integriteta BiH.

SvI oni koji misle da politike SNSD-a završavaju na verbalnoj predizbornoj retorici, treba da se uozbilje i shvate da je Bosna i Hercegovina u najtežoj poslijeratnoj situaciji -  kazao je Dunović.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.