7.7.2024. 13:39
1
Skandalozne prijetnje Milorada Dodika: Ako nam uzmu imovinu, odmah ćemo proglasiti nezavisnost RS-a!
Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da će "RS proglasiti nezavisnost od BiH ako Sarajevo, uz podršku međunarodne zajednice, pokuša da joj oduzme imovinu".

- Zapad decenijama ne krije da namjerava da ukine RS, da potpuno umanji njen značaj i tako stvori centralizovanu i unitarnu BiH. Ako svjetska zajednica pokuša da nametne zakon o imovini, RS neće oklijevati da proglasi nezavisnost - rekao je Dodik u intervjuu za RIA Novosti.

Dodik je najavio da će ponovo biti razmatran Prijedlog zakon o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je Vlada RS povukla iz parlamentarne procedure na doradu.

- Zbog kritika na račun evropskih propisa, dogovoreno je da se ovaj prijedlog povuče radi daljeg usaglašavanja sa zakonima koji važe u EU - objasnio je Dodik.

On je istakao i da BiH neće ući u NATO, imajući u vidu proceduru i zakon po kojima se donose takve odluke u BiH.

- Srbi nikad neće zaboraviti stradanja nevinih civila, zbog čega nikada nećemo dati saglasnost za ulazak BiH u NATO - naglasio je Dodik.

(Sead M.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.