7.7.2024. 14:44
0
Dodik na Kozari: Nama je Sarajevo neprijateljski grad, a glavni grad Beograd i Banja Luka
Ono što moramo da učimo generacije jeste da stavimo naš nacionalni državni interes ispred svakog drugog interesa, poručio je predsjednik Rs-a Milorad Dodik danas na Kozari gdje se obilježava 82. godišnjica bitke na Kozari.

"Kakva priča o BiH, kako je moguće da unište veliku Jugoslaviju, a da čuvaju malu BiH gdje su isti narodi u istom problemu. E sada bi Bošnjaci muslimani da sebi naprave unitarnu Bosnu, u tome ih podržavaju ovi sa zapada jer oni žele da imaju jednu adresu, njima je Sarajevo egzotično, tamo kad odu dive se", kazao je Dodik.

"Nama je Sarajevo neprijateljski grad, nikakve dokaze prijateljstva ne možemo da nađemo. Nama je glavni grad Beograd i Banja Luka, a vi pričajte šta hoćete. Nećemo da pokupimo vaše zablude", kazao je Dodik.

On je poručio da "nema života nama na ovim prostorima bez Republike srpske."

"Ako izgubimo Rs u narednih pet godina nas će biti samo negdje marginalno u nekim dijelovima nas srpskog naroda. Odlučna je borba za Rs političkim sredstvima, vjerujte da nam ne mogu ništa. Politika koju zagovaramo mora da pobijedi.

Ako se drznete i dirnete nam imovinu, a to su naše rijeke, šume, vode, naša prirodna bogatstva računajte da smo istog trenutka donijeli odluku o samostalnosti Rs. Pa pošto su shvatili da smo ozbiljni u tome, oni sada ne pričaju o imovini. Sada im je važno da sklone Dodika, Željku Cvijanović, Nenada Stevandića", kazao je Dodik završavajući svoje obraćanje sa "živjela Rs, živjela Srbija".

Obilježavanju godišnjice na Kozari prisustvovali su i pripadnici Vojske Srbije koji su prethodno defilovali kroz Prijedor.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.