8.7.2024. 7:58
1
Dodik o defileu Vojske Srbije u BiH: Ni sljedeći put nećemo pitati. Komšić se sada sjetio Predsjedništva a kad Bećirović "laje" po RS-u, tada nema Predsjedništva BiH
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik prokomentarisao je defile kadeta Vojske Srbije u Bratuncu i Prijedoru. Između ostalog, poručio je da Predsjedništvo BiH neće ni sljedeći put pitati.

“Željko Komšić se sada sjetio Predsjedništva i sad mu je važna odluka Predsjedništva BiH, a kad Denis Bećirović ode u svijet i “laje” po Republici Srpskoj, tada nema Predsjedništva BiH. Takvi kao što je Komšić su srušili Predsjedništvo BiH svojim nelegitimnim izborom kao hrvatski član Predsjedništva. Vjerovatno su se on i Bećirović, bošnjački član Predsjedništva, dogovorili da on pita. Pa pitajte. Mi vas pitamo otkud vi u Generalnoj skupštini UN-a? Gdje je tu stav Predsjedništva BiH, gdje je stav Predsjedništva BiH kada glasate po različitim mjestima u svijetu. Kako se onda niste sjetili da ima Predsjedništvo BiH”, rekao je Dodik, reagujući na izjavu Komšića povodom defilea kadeta Vojske Srbije u Bratuncu i Prijedoru koji je izazvao niz reakcija, prenosi RTRS.

Upitao je kako se “nisu sjetili Predsjedništva BiH kad je Bećirović prije nekoliko dana bio u Italiji i tamo govorio u ime BiH i lažno se predstavljao”.

“Smeta im desetak momaka koji su pripadnici akademije, nenaoružanih jer je događaj oko Kozare jedno veliko stratište za srpski narod. Umjesto da kažu rečenicu na tu temu, njima smetaju momci i djevojke koji su ponosni na uniformu koju nose”, rekao je Dodik.

Poručio je da ga neće ni sljedeći put pitati.

“Dođete u poziciju da sada nama držite lekcije i pitate gdje odluka Predsjedništva BiH, a niste se sjetili na bazičnim stvarima. Šta očekujete, da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili i Predsjedništvo BiH kojeg nema. To nećemo da poštujemo, a nećete ni vi. Kad se budete vratili u okvire Predsjedništva BiH i uvjerite nas da ozbiljno mislite onda ćemo razgovarati na tu temu”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, pripadnici Vojske Srbije danas, 7. jula prodefilovali su kroz Prijedor, u subotu su to isto napravili u Bratuncu.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.