8.10.2024. 15:22
0
Barišić: Idemo Nijemcima pružiti dobar otpor
FOTO: Reprezentacija.ba
Zmajevi su se jučer okupili na Ilidži i navečer obavili prvi trening. Danas je pred medije stao defanzivac Adrian Leon Barišić.

“Prije svega htio bih povodom tragičnih dešavanja izraziti sućut svim ljudima koji su izgubili nekoga.

Zadovoljan sam svojom formom. Došao sam u u boljoj formi nego protekli put. Postigao sam prvi gol za Basel, to mi je bilo bitno. Normalno da je to nešto što napuni samopouzdanje. Dobru formu ću pretočiti u naredne utakmice reprezentacije.

Ne možemo mi sada reći da idemo na neku utakmicu da izgubimo. Idemo Nijemcima pružiti dobar otpor. Ako budemo organizirani u defanzivnom dijelu možemo ih namučiti i kazniti na neke kontre. Taj ofanzivni dio protiv Mađarske je malo štekao, danas smo to analizirali. Shvatili kako da uđemo u više prilika, te greške su bile jeftine tehničke greške. To nije stvar napadača nego svih nas. Vjerujem da možemo pružiti dobru partiju protiv Nijemaca.

Ne igramo odbranu samo mi defanzivci. Svi igramo skupa. Osjećam se dobro, utakmica kao i svaka druga, dobro se spremiti i dobro ući i nadamo se uzeti koji bod. Niko nema nikakvih problema sa pravilima stručnog štaba. Mi smo profesionalci, kako se ponašamo u klubovima trebamo i u reprezentaciji. Iz komunikacije sa saigračima nije bilo nikakvih polemika. To su svi prihvatili i to je normalna stvar

Utakmica BiH – Njemačka igra se u petak u Zenici s početkom od 20:45 sati. Tri dana poslije Zmajevi na istom terenu dočekuju Mađarsku, prenosi Reprezentacija.ba.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.