8.10.2024. 17:10
0
Dragan Petrović suspendovan u BiH, a delegiran je za utakmicu Lige nacija
Bosanskohercegovački fudbalski sudija Dragan Petrović suspendovan je na dva ciklusa zbog grešaka na nedavnoj utakmici između Širokog Brijega i Sarajeva. Iako je pod suspenzijom, savez ga je delegirao za utakmicu između Islanda i Velsa za četvrtog sudiju, a UEFA je delegirala njegovog kolegu, Antonia Bandića, da predvodi sudijsku trojku na predstojećem meču Lige nacija.

Utakmica između Islanda i Velsa održaće se u Reykjaviku na stadionu Laugardalsvollur, u četvrtak s početkom u 20:45 sati. Sudijsku ekipu čine Bandić, pomoćnici Amer Macić i Marko Perić, dok će Dragan Petrović obavljati funkciju četvrtog arbitra, treba napomenuti da UEFA delegira glavnog, dok asistente i četvrtog delegira matični savez.

Na meču će također biti prisutan Antonio Damato iz Italije kao UEFA-in posmatrač suđenja, a delegat će biti Rene Siegrist iz Švicarske.

U ovoj grupi, Vels se trenutno nalazi na drugom mjestu sa četiri osvojena boda, dok je Island treći s jednim bodom manje.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.