Wok tava je odlično rješenje za brza i jednostvana jela. Malo piletine, malo povrća i malo umaka, dobijete ukusan i hranjiv obrok.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
100 g shitake gljiva
1 mrkva
1 stabljika prase
1 ljubičasti luk
½ glavice kineskog kupusa
100 g nudli
1 kašika gustina
2 kašike ulja
1 kašika smeđeg šećera
1 kašika worchestershire umaka
2 kašike soja sosa
Piletinu izrežite na trakice i stavite pržiti u dobro zagrijanoj wok tavi. U posebnoj zdjelici pomiješajte gustin, odnosno pšenični škrob, sa kašikom ulja, pa prelijte preko meso i nastavite pržiti par minuta.
Piletinu izvadite iz tave, dodajte ulje, pa na njemu pržite na trakice izrezanu mrkvu, prasu i ploške ljubičastog luka. Nakon 3-4 minute dodajte i sitno nasjeckan kupus i nastavite pržiti par minuta. Potom, dodajte skuhane nudle i piletinu, pa sve prelijte umakom koji ste napravili od smeđeg šećera, worchestershire i soja sosa. Sve dobro izmiješajte i poslužite toplo.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.