Puretina je sve popularnija namirnica u kuhinji, a mi vam donosimo jednostavan recept zbog kojeg ćete ovo meso jesti i češće.
Sastojci:
500 g mljevenog purećeg mesa
100 g bukovača
500 g smeđih šampinjona
20 ml ulja
1 luk
1 jaje
50 g prezle
mješavina začina
so
biber
Na ulju prepržite luk, pa dodajte sitno narezane bukovače i šampinjone. Začinite i kratko prepržite.
Zatim, u posebnoj, dubljoj zdjeli pomiješajte faširano pureće meso i gljive, pa u to dodajte jaje. Da bi se smjesa što bolje povezala uspite prezlu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Smjesu, potom, prebacite u vatrostalnu zdjelu, ili kalup, fino je poravnajte, pa stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata. Ovo jelo će biti jednako ukusno ako ga poslužite i hladno.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.