Dobru šniclu i vjerovatno bolju od onih u restoranima možete napraviti sami, a uopće nije potrebno neko veliko kulinarsko znanje. Ovaj recept će vas uvjeriti u to!
Sastojci:
700 g junetine od buta
50 g brašna
20 ml ulja
1 luk
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašika mješavine začina
100 ml bijelog vina
200 ml paradajz sosa
so
origano
Tražite od mesara da vam od junećeg buta isječe 5-6 jednakih komada. Meso operite, dobro posušite, pa ga istucajte čekićem za meso. Šnicle posolite, po želji pobiberite, pa uvaljajte blago u brašno.
Zagrijte ulje, te na jačoj vatri pržite šnicle oko 5-7 minuta sa obje strane. Potom, ih izvadite na tanjir, smanjite vatru, pa na masnoći u kojoj se pržilo meso popržite sitno nasjeckan luk. Poslije par minuta dodajte i bijeli luk u prahu, te vratite meso u tavu. Prelijte sve bijelim vinom i pustite da krčka desetak minuta.
Na kraju ulijte paradajz sos, pospite sve sa mješavinom začina i origanom, pa na laganoj vatri krčkajte sve oko 40 minuta, odnosno dok meso ne postane mekano.