22.9.2024. 18:36
1
Gratz nudi rješenje: "Osigurat ćemo parking prostor za stanare u Centru"
Kandidat Demokratske fronte (DF) za načelnika Općine Centar Dennis Gratz oglasio se na društvenim mrežama gdje je predstavio svoju ideju kako bi trebalo riješiti problem nedostatka parking mjesta u ovoj općini.

Njegov status na Facebooku prenosimo u cjelosti:

Kao načelniku Centra, jedan od prioriteta će mi biti uređenje parking prostora. Po uredbi Vlade KS, sarajevske općine su, prije više od godinu dana, dobile nadležnost za organizaciju i naplatu parking prostora.

Međutim, za razliku od npr. Starog Grada, koji je usvojio potrebne propise i formirao općinsko preduzeće za upravljanje parkinzima, Općina Centar nije provela nijedan od tih koraka.

S obzirom da vlast nije bila spremna preuzeti odgovornost i voditi procese, građani su umjesto uređenja parking prostora konstantno dobijali samo izgovore zašto ništa nije urađeno. Evidentno je da bi, ako ne bi došlo do potrebne promjene na izborima, tako ostalo i u budućnosti.

Jedna od prvih stvari koju, kao načelnik, planiram uraditi jeste usvajanje Odluke o organizaciji sistema parkiranja na javnim površinama. Već sada mogu kazati da ću imati dovoljno široku podršku da rješavam ovaj problem.

U tom procesu moj fokus će biti na osiguravanju parking mjesta za stanovnike Općine Centar. Također, u komunikaciji s građanima, krenut ćemo u izgradnju podzemnih garaža. Parking prostora za stanare trenutno nema, zbog ogromnog priliva automobila sa područja drugih općina (naročito tokom radnog vremena), kao i zbog nemara Općine. Nema više vremena za gubljenje, niti za čekanje. Ako dobijem šansu, uredit ću parking prostor u Centru. Jedan takav korak i naša općina će postati znatno bolje mjesto za život.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.