7.10.2024. 22:20
0
Kandidat SDP-a tvrdi da je pokraden na izborima: Dobio nula glasova, a trebao je imati barem svoj
FOTO: N1
Kandidat SDP-a za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, Aldin Krivan, izrazio je šok i nezadovoljstvo zbog rezultata izbora na svom biračkom mjestu, gdje, prema zvaničnim podacima, nije dobio nijedan glas. Krivan tvrdi da je to nemoguće te optužuje Općinsku izbornu komisiju za manipulacije.

- Dok god budemo imali Općinske izborne komisije koje imenuju Općinska vijeća i koje imenuju politički subjekti, izborni proces će biti kompromitovan. Na vlastitom biračkom mjestu, gdje pored mene glasa i moja familija i moj komšiluk, imam nula glasova, kazao je Krivan.

Krivan je istakao da je, barem, jedan glas – svoj – morao imati, a također tvrdi da su ga posmatrači obavijestili kako je na tom biračkom mjestu dobio oko 30 glasova.

- Iako sam od posmatrača i članova biračkog odbora dobio informaciju da imam 30 glasova, upisana mi je nula prilikom unosa podataka. Do kada će izborna volja građana biti predmet manipulacije pojedinaca, ostaje da vidimo", dodao je Krivan.

O ovom slučaju je podnio prigovor Općinskoj izbornoj komisiji, naglašavajući da ovo nije jedini slučaj nepravilnosti u Općini Novo Sarajevo.

"Isto tako, kao stranka smo uočili na više biračkih mjesta slične situacije, gdje se izvještaji naših posmatrača uveliko ne podudaraju s konačno unesenim rezultatima", zaključio je Krivan.

Slučajevi poput ovog dešavaju se nakon gotovo svakog izbornog procesa. Prije dvije godine sličan slučaj zabilježen je kod Jelene Trivić, kojoj su u rodnom selu njene majke također upisali nula glasova, što je naknadno ispravljeno kada je član biračkog odbora priznao grešku.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.