Krompir salata je odličan prilog uz ribu, ali mi smo se ovog puta odlučili da je uparimo s hobotnicom i dobili smo sjajno jelo.
Sastojci:
500 g krompira
1 hobotnica (oko 1 kg)
20 ml maslinovog ulja
2 češnja bijelog luka
mješavina začina
so
biber
svježi peršun
U većoj šerpi pune vode stavite komplet hobotnicu i kuhajte oko 90 minuta. Nakon toga, hobotnicu izvadite, a u istu vodu stavite krompir isjeckan na kocke. Začinite mješavinom začina i kuhajte oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuha.
Hobotnicu, potom, ogulite i narežite na manje komade, pa je stavite pržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, pa nastavite pržiti. Zatim, dodajte skuhani krompir, mješavinu začina, so, biber i svježi peršun. Sve dobro izmiješajte i pržite desetak minuta da se sve lijepo sjedini.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.