Pun tanjir svega, a ne znaš za šta bi prije! Da li prvo meso, ili gljive, pa onda pastu, ili obrnutim redom?! Koji god redoslijed odabrali, greška neće biti.
Sastojci:
500 g teleće šnicle
100 g putera
20 ml ulja
so
umak:
400 g špinata
250 g šampinjona
50 ml goveđeg temeljca
1 kašika brašna
1 luk
so
muškatni oraščić
korica limuna
pasta:
100 g paste po želji
20 ml ulja
so
biber
Šnicle istucite čekićem za meso, pa ih stavite pržiti na puteru i ulju. Nakon sedam minuta ih okrenite, pa nastavite pržiti još toliko, odnosno dok ne porumene. Šnicle izvadite i ostavite sa strane, a u tavu dodajte sitno nasjeckan luk. Pržite ga dok ne omekša.
Tada dodajte nasjeckane gljive i nastavite pržiti desetak minuta. Špinat skuhajte, iscijedite i nasjeckajte na sitno pa dodajte gljivama. Kratko prepržite, pa dodajte brašno i sve dobro izmiješajte. Ulijte temeljac i nastavite miješati kako se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po želji, te pospite sve muškatnim oraščićem i koricom limuna.
Pastu skuhajte al dente, dobro ocijedite, pa je kratko prepržite na ulju.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.